– blog –

‘Zo daar vragen ze veel geld voor!’

6 juli 2021

Een eigen bedrijfje moet ergens beginnen, en die van mij begon met de gedachten: ‘Zó daar vragen ze veel geld voor!’ Een gedachten die ik veel voorbij hoor komen in mijn hoofd. Ken je dat?

Net moeder geworden van Mats en op zoek naar echte baby musthaves. Maar poeh zeg, wat kosten babyspullen veel geld.. Ik probeer mijn hebberigheid te bedwingen en spreek met mezelf af dat ik eerst een goed argument moet verzinnen voordat ik iets nieuws koop.

We beginnen met de babygym, vind ik een echte musthave! Mijn argument? Simpel, je kleintje moet toch wel iets leuks hebben om naar te kijken?! De eerste tijd liggen ze alleen maar op hun rug naar het plafond te kijken. Wat bij ons dan wel leuk is, is dat er van die wiebelende stofraggen aan het plafond te zien zijn. Maar toch denk ik dat die nog net te ver weg zijn om goed te kunnen zien. Dus die babygym moet er komen!

Volgende musthave, het speenkoord. Mats gebruikt ondertussen een speen, maar wat een ellende is dat! Hij valt altijd op de grond, precies als er geen kraan in de buurt is om hem af te spoelen. Of wanneer je hem echt nodig hebt, is hij nergens te vinden! Daar begint mijn zoektocht op Google: ‘Speen baby valt continue op de grond’. Binnen no-time heb ik verschillende websites open staan met een groot aanbod aan speenkoorden. En daar komt die gedachten: ‘Zó daar vragen ze veel geld voor!’, maar deze keer gevolgd door: ‘Maar dat kan ik toch ook makkelijk zelf maken?’.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb mijn eerste speenkoord gemaakt, en wat is hij goed gelukt! Dat is trouwens best fijn, want dat tikkie perfectionisme zit me vaak in de weg.

En zie hier, het begin van mijn creatieve avontuur! Want waarom alleen voor mijzelf een goedkoper speenkoord maken? Daar kan ik vast nog veel meer mensen blij mee maken!